Thursday, November 17, 2005

Lauantaina palasin Suomeen, ja sunnuntaina pääsin Ouluun. Täällä ei ole vielä asuntoa niin olen vallannut Hanna-Marin ja Mikon olohuoneen. Ei ole mukava toisen nurkissa tiellä pyöriä.

Hankalaa kun keli muuttui räntäisestä pakkaseiseksi. Minulla ei ole Englannin reissun jäljiltä talvivarusteita niin sadetakkisillaan pitää yliopistolle pyöräillä. Talvi ei hyvää lupaa.

Psykologian kurssia luennoidaan melko vapaamuotoisesti tarinoiden. Katsoimme jakson Eemeliä tarkoituksena samaistua rooleihin. En havainnut oppimistuloksia, mutta ehkä ne sitten salakavalasti löytää tiensä.

Kurssiin kuuluu myös ryhmätyö. Viidentoista hengen ryhmä on liian suuri hallinnoida. Ylimmän vastuun ja sitämyötä vallan pitäisi olla yhdellä. Demokratia tuottaa vain mukavaa jutustelua ja paljon ideoita, jotka ei johda mihinkään. Vastuuta kierrätetään kunnes se katoaa. Missä se on viimeksi nähty.

Tuntuu kuin kaikki keinot olisi kokeiltu. On taas palattava arkeen ja parhaansa mukaan sopeuduttava. Kun näin kesken lukukauden tulee niin harrastusryhmät on jo alkaneet. Mutta eipä minusta olisi niihin osaa ottamaankaan. Talvi tulee kaiken väliin. Keskustaan on vartti lannistavaa viimaa ja sormia pistävää pakkasta. Samanverran takaisin. Tämäkin vain jos on pyörä, niinkuin on Mikon pyörä lainassa.

Pienryhmäopettaja on psykologi, joka puhuu ymmärtävällä äänellä ja sanoo "joo" niin että karmaisee. Hänen puheenvuoronsa hiljentävät kaiken vuoropuhelun. Sopiiko näin kirjoittaa, ettei saa kunnianloukkaussyytettä, kuten lehdestä joskus luin. Luentojen pitäjä päästää mielipiteensä valloilleen ja huumorin takaa pilkistääkö naisviha. Heti jälkeen sitten korostaa, ettei hän esitä mielipidettä vaan vain tarkkailee. Eilen kun puhui janosta seurasi perään nopeasti joku maininta oluesta. Kuuluiko haikailu kun mainitsi, että pilsnerikin on ihan hyvä juoma.

Laskeeko karmani kun kirjoitan, mutten lue blogeja. Kuten kaikki runoja, muttei kukaan runokirjoja osta muuten kuin lahjaksi.

Pitäisikö tehdä enemmän myönteisiä havaintoja. Että vessat eivät ole homeessa. Paperia pääsääntöisesti on vessan puolesta. Vettä voi juoda hanasta. Sisätilat ovat lämpimät.

8 Comments:

Blogger Jaakko said...

ei se minusta mitään karmaa laske, kyllä me iloksi luemme, kun vaan jaksat kirjoittaa, mitään hätää ei sen suhteen, vaan pakkanen on kyllä kova pyörällä ajaen, ei enää riitä anna-kaisan entiset lapaset, iloa

8:07 AM  
Blogger Jaakko said...

vaan hanna-marin tekemät on hyvät :)

8:38 AM  
Blogger Jaakko said...

no niin

8:38 AM  
Blogger Jaakko said...

iloa

8:38 AM  
Blogger ansku said...

anna-kaisan entiset lapaset? mitkä?

8:00 AM  
Blogger Jaakko said...

Sellaiset siniset, aivan hämypienet :)

11:23 PM  
Blogger Jaakko said...

että mahtuu sillä lailla vaan sormen pääniihin sormiin ja sitten on niinkuin räpylät, hyvät, vaan ei kovin lämpimät :)

11:25 PM  
Blogger Jaakko said...

ja paavo, kirjoituksiasi on mukava lukea, siunauksia. yst. terv. jaakko

11:26 PM  

Post a Comment

<< Home