Tuesday, October 25, 2005

Venaja on maa, jonne pahat hindut syntyy, kun ne kuolee.

Kirjoitinko jo etta matkaoppaan mukaan alueen vauvoista vain kolmannes syntyy terveina.

Keraan pattereita, kun en halua heittaa niita talousroskien mukana. Kuuntelen sen verran korvalappuja, etta niita kertyy.

Lumi tuli, ja vie ilon kavelemisesta, kun askel aina luistaa, ei pysty keskittymaan ajatuksiinsa.

Yhtena iltana piti kanadalaisten kanssa suunnitella. Menin illalla, oli tarkoitus menna yokerhoon. Ensin istuttiin vahan aikaa, kun oli liian aikaista. Joku aggressiivinen raahasi kanukit aanekkaisiin bileisiin. Joku oli syntynyt tasan vuosia sitten. Asuntolabileet on kotibileita kauheammat. Kaytavalla leijuu tupakan savu. Kaksi poikaa, toinen lihava, toinen iso, koittavat potkia oven sisaan, kun koputukseen ei avata. Meilla ei ollut hauskaa, joten kanadalaiset paattivat menna ostamaan juotavaa. He kysyivat, etta onko minulla yhtaan kateista. saikahdin, mutta maksoivat kuitenkin itse. Takaisin tullessa oli yksitoista, eika yhdentoista jalkeen ulkopuoliset paase sisaan. Jain ulos odottamaan, sanoivat tulevansa pian. Soittivat, etta odota puoli tuntia, sen kuluttua soittivat, etta minun on maara menna edelta, tulevat perasta. Menin asuntolan edessa odottavaan taksiin. Hinnat olivat nousseet 50%. Ehka silloin kun ulkomaalaisuuteni paljastui. Kuski lahti ja pisti tupakaksi.
Paikanpaalla sain leiman joka nakyi fluoresoivassa valossa. Taalla on liikaa flueresoivia valoja, ravintoloissakin. Istuin poytaan. Ajan kulutta soittivat, etteivat paasekaan.
Joukko venalaisia naisia istui poytaani. Alkoivat tehda tuttavuutta, ja raahasivat minut puolivakisin tanssimaan. Minut on helppo jallitaa mukaan. Olen huono sanomaan ei. Sitten riittavan ajan kuluttua alkoivat puhua
"pavel, i want to drink"
Nyokkasin sen merkiksi, etta uskoin hanta. Sanoin menevani vessaan. Meninkin vessaan, mutten palannut. Kiersin takakautta uloskaynnille ja maksoin ylihintaa taksimatkasta kotia. En meinannut paasta sisalle. Soitin ovipuhelimella, mutta en ymmartanyt mitaan. takanani seisoi venalaisia jotka huutelivat jotain, joka sai yovahdin lopettamaan vastaamisen. Soitin kelloa viitisen minuuttia ja lopulta paasin sisaan. Nyt yksi venalaisista halusi tulla huoneeseeni juomaan teeta. Oli hankaluuksia paasta eroon, vaikka oli opetellut miten sanotaan. sinuntaytyymennakotiin. Onneksi hanella oli kaveri jarjenaanena, joka otti olkavarresta ja saattoi toverinsa kotiin.

alkaa kayda yksitoikkoisiksi. Tarinat venajasta ovat kovasti samankaltaisia.

2 Comments:

Blogger ddd said...

Kirjoituksen ensimmäinen lause on hyvin lähellä sitä, mitä ajattelin joskus karmasta ja Venäjästä.

11:29 AM  
Blogger Jaakko said...

:)

8:26 AM  

Post a Comment

<< Home