Friday, September 16, 2005

Mita nyt. Huhujen mukaan, osa intialaisista on jo saapunut. Intilaisista riippuu englanninkielinen opetus, ja kai se alkaa, mutta kun ensimmaista kertaa, niin jotain hamaraperaista haslinkia on. Intilaisisissa ja koulun vessan kuumavesihanassa on yhteista: antaa ensin odottaa, ja sitten ryopsahtaa haalean ruskeana kaikkialle.

Sanakirjat eivat tunne sanaa ongelma-jate. Sita ei voi venajaksi kaantaa, kun patterit ja akut laitetaan kotitalousjatteen mukana. Asuntolan kaytava siivotaan aina arkipaivisin, mutta on silti likainen, koska ihmiset tumppaavat tupakkansa lattialle siihen jattamiensa olutpullojen viereen. Kaytavan alussa on outo haju.

Vaarallisimmat asiat taalla ovat: liikenne, ruokamyrkytys ja tulipalot. Asuntolassa poltetaan sisalla, ja kaytetaan paljon alkoholia. Eras neuvoi minua, laittamaan keittolevyn yoksi paalle, jos tulee kylma. Ei tarvitse ostaa erillista lammitinta. Eika ne keittolevyt ole levyja vaan kierukkamallisia punaisena hehkuvia. Halpaa epaluotettavaa elektroniikkaa. Onneksi asun toisessa kerroksessa. Kerroksia on paljon. Ehken kymmenen tai enemman. Hissi toimii vain paivisin. En tieda miksi. Toimiiko koneisto ihmistyovoimalla, ja kun moottori menee kotiin, ei hissi toimi.

Suomessa kasissani oli eripituisia kynsia, koska joskus saatoin puraista liiaksi kasvaneen kynnen pois, jos ei ollut kynsisaksia kasilla. (kauhea tapa). Kuvittelen, etta kateni ovat taalla likaisemmat. En pure. Tasamittaiset kynnet, paitsi, etta varpaat ja sormet eri vaiheessa, koska varpaiden kynsia leikkaan harvemmin. Kasvavatko ne hitaammin, vai katsonko varpaitani vain harvemmin.

Ostin karvahatun, koska taalla talvivaatteet pitaa ostaa kesalta. Sesonki kuulemma nostaa merkittavasti hintaa.

Venaja englanti sanakirjassa verbit ovat niiden perfektiaspektissa, ja imperfektin kohdasta loytaa viittauksen perfektiin. Venaja-suomi sanakirjasta loydan verbin imperfektissa. Kuvaako tama kansanluonteiden eroja: suomessa asioita ei tehda valmiiksi. Niinkuin kielesta puuttuu futuuri.

Mika on nimeltaan se kun sanotaan tuullee?

Aika loppuu. Norttihiki haisee internetklubilla, mutta nopeus on kohdallaan.

2 Comments:

Blogger Jaakko said...

ha.
olenkin ajatellut tuota. etköhän sinä rupea saamaan lisää lukijoita, näitä on hyvä seurailla, iloa.
alkoholiin liittyen minulla on jossain tallessa hauska pätkä, minä lähetän sen sinulle sähköpostiviestitse, se on minusta aika hauska.
kai muillekin myös, jos joku lukemaan sattuu, siis videonpätkä.

10:09 AM  
Blogger Jaakko said...

kommenttia intialaisista en tosin ymmärrä, onko se jokin rasistinen sutkaus, vai mikä ja mitä ihmettä se oikein antaa odottaa :) no niin. iloa.

10:16 AM  

Post a Comment

<< Home